Hírfutam

Tejfölös-hagymás csirke, amit mindenki imádni fog

 


Tejfölös-hagymás csirke – amikor nincs ötletem, de hatalmas sikere lett


Biztosan ismered azt az érzést, amikor nincs ötleted, mit főzz, de a család már éhesen várja az ebédet. Én is így voltam ezzel a recepttel: csak körülnéztem a hűtőben, és abból készítettem valami egyszerűt, ami otthon volt. Az eredmény? Egy krémes, tejfölös-hagymás csirke, ami akkora sikert aratott, hogy azóta többször is elkészítettem!


Hozzávalók:
800 g csirkehús (tetszés szerint, pl. csirkemell vagy comb)
2 nagy vöröshagyma
kevés olaj
só, bors
200 ml tejföl
200 ml tej


Elkészítés: A húst alaposan megmossuk, majd ha csirkemellet használunk, nagyobb darabokra vágjuk. Sóval és borssal fűszerezzük, majd kevés olajban minden oldalát megpirítjuk, és félretesszük. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük. Közben a tejfölt a tejjel simára keverjük, hogy ne legyen csomós, majd a hagymára öntjük. Visszatesszük a pirított csirkedarabokat is, és lassú tűzön, időnként megkeverve készre főzzük. Ha a szósz túl sűrűnek tűnik, kevés vizet adhatunk hozzá. Kóstolás után szükség szerint még fűszerezzük. Amikor elkészült, friss, apróra vágott kaporral megszórva tálaljuk, hogy még mutatósabb és illatosabb legyen.


Legjobban galuskával vagy főtt burgonyával illik, de rizzsel is nagyon finom.


Tipp: Ha szereted a karakteresebb ízeket, kevés fokhagymát is adhatsz a hagymához dinsztelés közben, vagy egy csipet füstölt pirospaprikával feldobhatod az ízét.


(via)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírfutam

Kapcsolódó hírek