Csirkemájjal töltött csirkemell – fenséges ízköltemény az ünnepi asztalra
Ha ennél valami igazán különlegeset és ízleteset, ezt a receptet feltétlenül ki kell próbálnod! A szaftos csirkemell és az omlós csirkemáj találkozása olyan ízharmóniát alkot, amely egyszerre elegáns és házias. Ráadásul elkészítése egyáltalán nem bonyolult, így akár egy hétvégi ebédre vagy ünnepi alkalomra is tökéletes választás.
Hozzávalók:
8 db csirkemáj (szív nélkül)
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál libazsír
4 db kicsontozott csirkemell
só
bors
tetszés szerint egyéb fűszerek
zsiradék a sütéshez
Elkészítés: A megtisztított csirkemájakat egy egészben hagyott, hámozott fokhagymával együtt libazsírban minden oldalukon átsütjük, majd kivesszük őket a zsírból. A kicsontozott csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Mindegyik csirkemell közepére két darab sült májat helyezünk, felcsavarjuk, majd fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítjük. Kevés zsiradékban körbepirítjuk a roládokat, majd kevés sós vizet öntünk alájuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha sütőben szeretnénk elkészíteni, akkor a roládokat alufóliára tesszük, meglocsoljuk a visszamaradt libazsírral, egyesével becsomagoljuk, és 180 °C-os sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. A roládokat rézsútosan szeleteljük, hidegen a legszebben vághatók, de tálalás előtt átmelegítjük. Köretnek petrezselymes rizs vagy ropogós hasábburgonya illik hozzá a legjobban.
Tipp: Ha még különlegesebb ízt szeretnél, a máj mellé egy szelet füstölt sajtot vagy bacont is tekerhetsz a csirkemellbe – ettől igazán gazdag és pikáns lesz a fogás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése